top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMet hart voor Ridderkerk!

Met hart voor leefbaarheid!

Iedereen wil graag wonen in een schone, leefbare buurt. Daarom hebben wij ons als SGP de afgelopen jaren sterk gemaakt voor beter groenonderhoud, de bestrijding van zwerfafval en het verbeteren van onveilige verkeerssituaties. Ook in de volgende periode wil ik me als SGP-raadslid inzetten voor de leefbaarheid van ons mooie dorp.


Een leefbaar dorp is allereerst een goed onderhouden dorp. Daarom is beter onderhoud van de openbare ruimte een belangrijk punt. De SGP wil extra investeren in groenonderhoud en het herstel van straatwerk. Op dit gebied kan er namelijk nog wel een tandje bij. Zo is afgelopen zomer door het groeizame weer veel onkruid in de bestrating en de plantsoenen gegroeid. De gemeente dient volgens ons ook bij overmatige onkruidgroei in staat te zijn om de wegen en plantsoenen tijdig te onderhouden. Ridderkerk dient er namelijk groen en verzorgd uit te zien.


Een leefbaar dorp is ook een net en schoon dorp. Daarom gaat binnenkort op initiatief van de SGP een campagne ‘fatsoen moet je doen’ van start. Hiermee willen wij mensen aanspreken op hun gedrag: gooi afval in de container en niet op straat. Daarmee willen wij zwerfafval en bijplaatsingen bij afvalcontainers tegengaan. Naast mensen aanspreken op hun gedrag, willen wij overlastgevend gedrag ook stevig aanpakken. Daarom komt er als het aan de SGP ligt in elke wijk minstens één boa. Daarnaast willen wij onderzoeken of een dorpsmarinier kan helpen om overlast steviger aan te pakken. Een dorpsmarinier is een superambtenaar die speciaal wordt aangesteld om hardnekkige veiligheidsproblemen in een bepaalde buurt op te lossen.


Een leefbaar dorp is ook een rustig dorp. Daarom zijn wij tegen de aanleg van een lightrail door Ridderkerk. In plaats daarvan willen wij investeren in hoogwaardig busvervoer, dat vaker in het uur rijdt. Daarnaast dient wat ons betreft sluipverkeer van vrachtwagens van Nieuw-Reijerwaard over de Rijksstraatweg en de Populierenlaan te worden voorkomen. Daarom wil de SGP dat er een nieuwe oprit komt van Nieuw-Reijerwaard op de snelweg A15/A16 richting het zuiden. Daarnaast willen wij de bestaande oprit naar de A15/A16 verdubbelen om verkeersopstoppingen op de IJsselmondse knoop te voorkomen.


Een leefbaar dorp is een dorp waar het goed wonen, werken en ontspannen is in een groene, schone en goed onderhouden buitenruimte. Als SGP dragen we daaraan graag ons steentje bij. Soms letterlijk, door zwerfafval op te ruimen bij u in de buurt. Maar ook in de gemeenteraad, met concrete voorstellen. Voorstellen met hart voor leefbaarheid. Met hart voor Ridderkerk!


Anton Rottier (58 jaar) staat op de tweede plaats op de SGP-kandidatenlijst.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page